Leacuri Batranesti pentru Durerea de Gat la Copii

Când vremea se schimbă, este normal ca mamele să fie îngrijorate de sănătatea copiilor lor, mai ales când apare durerea de gât. Este important să înțelegem de ce apare și cum să o tratăm corect folosind Leacuri Batranesti pentru Durerea de Gat la Copii.

Cauzele Durerilor de Gât

Durerile de gât sunt comune și, dacă sunt ignorate în stadiul inițial, ar putea fi necesar să consultați un medic și să administrați antibiotice. Trebuie să fiți conștienți că răcelile și gripele netratate pot duce la complicații, deci cea mai bună abordare este să fiți vigilenți și să acționați la timp. Dar înainte de a discuta remedii acasă pentru durerile de gât la copii, să enumerăm cauzele comune ale durerilor de gât:

Infecție virală

Cel mai des întâlnită problemă la gât este cauzată de un virus și se poate transmite ușor de la o persoană la alta. Copilul poate avea umflături și dureri în gât din cauza unei infecții respiratorii. Anumite virusuri precum gripa sau adenovirusul pot provoca probleme la gât, așa că trebuie să fim atenți. Simptomele inițiale includ tusea, secreția nazală și congestia, împreună cu alte probleme precum vărsături, diaree, sau febră.

Bacteriile Streptococcus

Unele tipuri de aceste bacterii pot provoca dureri de gât la mulți copii, în special în timpul schimbărilor de vreme și în sezonul rece. Simptomele includ febră, dureri abdominale, dureri de cap, frisoane și glande umflate cu puroi dacă infecția nu este tratată la timp.

Rinita alergică

Copiii mici sunt adesea sensibili la alergii, iar schimbările de sezon cresc riscul de infecții, mai ales că se joacă cu alți copii care suferă de alergii.

Diagnosticarea Durerilor de Gât

blank

Durerile de gât sunt o condiție provocatoare, deoarece bebelușul suferă de un gât dureros și refuză să mănânce, ceea ce complică și mai mult starea.

Infecțiile de gât pot fi greu de deosebit, deoarece simptomele bacteriene și virale sunt asemănătoare. Acest lucru poate fi complicat pentru mamele care încearcă să ofere tratament potrivit.

Este important să vorbiți cu un doctor și să înțelegeți exact problema. Iată când ar trebui să căutați sfat medical pentru anumite simptome:

  • Dacă copilul suferă de febră peste 38.3°C (101°F).
  • Durerile de gât sunt foarte comune și frecvente în timpul schimbărilor sezoniere, precum începutul primăverii, sfârșitul toamnei sau iarna.
  • Dacă copilul se plânge de dureri severe în gât fără tuse.
  • Dacă copilul dvs. merge la școală unde intră frecvent în contact cu copii bolnavi.
  • Copilul are dificultăți în a înghiți sau respira din cauza congestiei.
  • Se aude un sunet înfundat când copilul respiră, în special în timpul somnului.

Medicul va face examinări și poate cere teste dacă infecția este gravă. Dacă suspectează o infecție bacteriană, ar putea sugera două tipuri de teste: cultură și test rapid. Pentru acestea, va lua mostre din gâtul copilului și va verifica rezultatele.

Testul rapid durează câteva minute, în timp ce cultura necesită aproximativ 24-48 de ore.

Dacă testul pentru Streptococcus A este pozitiv, medicul va prescrie antibiotice pentru a trata infecția.

10 Leacuri Batranesti pentru Durerea de Gat la Copii

După ce am vorbit despre de ce apare răceala și durerea în gât, vă voi prezenta câteva soluții simple pe care le puteți folosi acasă pentru a ajuta copilul cu durerile în gât. Este important să le cunoașteți și să le încercați, adaptându-le la nevoile copilului:

Citeste:  Leacuri Batranesti pentru Raceala la Copii: Ghid Detaliat

1. Miere

blank

Mierea crudă este bună pentru copii cu dureri de gât. Ea calmează gâtul iritat și se poate da pură sau amestecată în băuturi.

2. Supă

blank

Cum vremea e mai rece, supa e o soluție bună. Dacă copilul tău nu poate mânca mâncare solidă din cauza durerii de gât, supa e ușor de înghițit și îi dă energie.

3. Abur

blank

Acesta este un leac obișnuit și vechi în casele din India. Mamele îl recomandă pentru că alină rapid și ajută copiii să doarmă bine. Puneți copilul în baie și lăsați apa caldă să facă abur, ceea ce îl ajută să respire mai ușor. Dacă aveți un vaporizator, puteți adăuga ulei de eucalipt pentru un efect calmant în plus.

4. Seminte de carom și Tulsi

blank

Adăugați o lingură de semințe de carom și câteva frunze de Tulsi în apa clocotită. Lăsați-le să fiarbă câteva minute. Dați copilului să bea de două ori pe zi pentru a reduce durerea de gât.

5. Gogoși fără zahăr

blank

Este posibil să vă surprindă să aflați că gogoșile fără zahăr pot ajuta la ameliorarea durerilor de gât. Puține mame știu acest lucru, dar gogoșile reci pot fi un mod plăcut și eficient de a calma disconfortul din gât. Puteți face propriile gogoși fără zahăr, amestecând fructe cu apă de cocos sau apă simplă și apoi congelându-le într-o tavă specială pentru cuburi de gheață. Copilul va aprecia gustul răcoritor și poate simți o ușurare în gât după consum.

6. Masaj

blank

Dacă copilul dumneavoastră are sub trei ani și nu știți ce să faceți când are dureri de gât, puteți încerca un masaj cu ulei de muștar și usturoi pe piept, picioare și spate. Acest masaj poate ajuta la reducerea inflamației și la lupta împotriva infecției.

7. Gargară cu apă sărată

blank

Gargarizarea este o metodă veche și simplă, folosită acasă, care poate calma durerea în gât rapid. Ajută copiii să mănânce mai ușor și să se simtă mai liniștiți.

8. Lapte cu turmeric

blank

Turmericul are puterea de a omorî bacteriile. Când îl amesteci cu lapte cald, ajută la calmarea gâtului și la vindecarea răcelii. E bun să-i dai copilului un pahar de lapte cu turmeric înainte de culcare pentru a-l ajuta să adoarmă.

9. Hidratare

blank

Este important să vă asigurați că copilul bea suficientă apă când are răceală sau dureri de gât. Este posibil să nu aibă poftă de apă din cauza disconfortului. Bea apă regulat ajută la eliminarea bacteriilor și virusurilor care provoacă infecții și poate ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii.

10. Ceaiul cu lămâie și miere

blank

Un tratament vechi dar eficient pentru durerile de gât este ceaiul cald cu lămâie și miere. Lămâia are substanțe care luptă împotriva bacteriilor, iar vitamina C din ea ajută la creșterea sistemului de apărare al organismului. Mierea are efecte liniștitoare și hidratante pentru gâtul iritat. Încercați să faceți o cană de ceai cald cu lămâie și adăugați o linguriță de miere pentru a reduce inflamația și durerea în gât. Este un remediu plăcut și reconfortant pentru copiii care se confruntă cu dureri de gât.

Tratamentul Durerilor de Gât

Tratamentul pentru durerile de gât variază în funcție de cauza infecției. Mamele ar trebui să știe cum să trateze corect pentru a avea grijă de copilul lor.

Iată câteva lucruri importante de ținut minte pentru a oferi un ajutor rapid în cazul în care tratamentele acasă nu funcționează:

  • Medicamente: Atunci când consultați un medic, așteptați-vă ca rețeta să conțină câteva medicamente în funcție de tipul infecției. Iată câteva aspecte majore implicate în medicamente:
    • Gâtul streptococic poate fi vindecat cu un medicament numit antibiotic. Medicul poate prescrie penicilina sau amoxicilina pentru tratare.
    • Gâtul streptococic durează aproximativ zece zile pentru a fi vindecat complet.
    • Infecțiile virale ale gâtului pot fi vindecate cu analgezice și odihnă.
    • Pentru gât dureros, puteți lua medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau acetaminofenul, pentru a reduce durerea.
    • Infecția virală se poate ameliora în 4-5 zile de medicamentație.
    • Nu trebuie să administrați niciun medicament mai mult decât durata și frecvența prescrise. De asemenea, doza variază în funcție de greutatea copilului dumneavoastră; prin urmare, nu ar trebui să decideți cantitatea singură.
    • Medicii nu recomandă utilizarea aspirinei, deoarece se crede că are unele efecte secundare.
  • Spray-uri pentru gât: Există spray-uri speciale care pot reduce durerea în gât, dar este important să consultați un medic înainte de a le folosi.
  • Clătiri pentru gât: Dacă gargarismul cu apă sărată nu ajută, puteți cere medicului o soluție medicamentoasă pentru clătirea gâtului. Aceasta este eficientă peste noapte, dar nu este recomandată pentru copiii sub 6 ani, deoarece ar putea să o înghită.
  • Utilizarea ruloului rece ayurvedic pentru bebeluși: Unele mărci ayurvedice au rulouri reci pentru bebeluși cu uleiuri esențiale precum musetel și eucalipt, ajutând la tuse, răceală și congestie. BabyOrgano este o marcă de încredere cu un rulou rece ayurvedic bun pentru toate vârstele bebelușilor, ușor de aplicat. Nu are parfumuri sau chimicale, fiind cea mai sigură opțiune pentru bebeluși. Mamele îl pot purta și aplica fără disconfort pentru bebeluș.
  • Pastile: Acestea sunt tablete pe care trebuie să le sugiți, dar nu pot fi date copiilor mai mici deoarece prezintă riscuri de sufocare pentru cei mici.
Citeste:  Leacuri Batranesti Pentru Guta

Prevenirea Durerilor de Gât

Cea mai bună abordare pentru a preveni durerile de gât și gripa este să învățați copilul să-și spele regulat mâinile. Acest lucru ajută la menținerea siguranței copilului dumneavoastră împotriva infecțiilor care ar putea fi cauzate de contactul cu persoane infectate. Sfaturile ușor de purtat, pe bază de alcool, sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru locurile în care nu există apă.

Sfatuiți-vă micuțul să-și acopere nasul și gura atunci când tușește sau strănută astfel încât ceilalți copii din jurul lui să fie protejați împotriva infecțiilor.

Când să Căutați Ajutor

Dacă copilul se simte rău și se plânge de dureri mari, este important să-l duceți la doctor. Alte semne că trebuie să vorbiți cu medicul sunt salivarea excesivă, febra mare, dificultăți de respirație, umflături în gât și lipsa poftă de mâncare sau băut.

Concluzii Cheie

În aceste zile, orice mamă ar trebui să fie atentă și să folosească tratamente simple acasă pentru a trata răceala și durerile de gât și a preveni agravarea infecției.

Copiii mici sunt predispuși la infecții, iar dacă sunt lăsați netratați, ar putea apărea probleme mai târziu.

Dacă vă simțiți vreodată că starea nu este gestionabilă, este înțelept să consultați un medic și să cereți ajutor, deoarece nicio mamă nu ar vrea să aibă un copil bolnav și iritat.

Lasă un comentariu